paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja młoda kapustka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami

Moja młoda kapustka

Składniki:

Moja młoda kapustka

 

  • 30 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 1 głowka młodej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • mały pęczek kopru
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka maki
  • Vegeta
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Moja młoda kapustka
Kapsułkę siekamy bardzo drobno. Marchew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy wpół plasterki. Koper płuczemy pod wodą, otrzepujemy z jej nadmiaru i drobno siekamy. Kapustę wraz z marchewka zalewamy 1,5 szk wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy ją Vegetą. W tym czasie cebulę szklimy na oleju i dodajmy do niej kiełbasę. Całość smażymy chwilę razem. Na koniec smażenia dodajmy na patelnie mąkę i całość zasmażamy. Gdy kapusta jest miękka dodajmy do niej składniki z patelni wraz z koprem, koncentratem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i sola do smaku i chwilę wspólnie gotujemy.