Sposób przygotowania:
Moja niby wuzetka
Jajka ubijamy z cukrem do białości. Do masy wsypujemy powoli mąkę przesianą z proszkiem i kakao, lekko mieszamy łyżką lub szpatułką (byle nie mikserem). Wlewamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 min. w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu studzimy i przekrajamy biszkopt wzdłuż na pół. Dolną połówkę ciasta wkładamy z powrotem do blaszki i nasączamy ponczem. Tabliczkę czekolady bardzo drobno siekamy nozem. Ubijamy kremówkę ze śmietan-fixem. Dodajemy do śmietany mascarpone i cukier puder, mieszamy. Połowę kremu wykładamy na dolną cześć ciasta, posypujemy posiekaną czekoladą, przykrywamy pozostałą masą smietanową i przykrywamy górnym biszkoptem. Całość smarujemy polewą i wstawiamy na min 1h do lodówki.
jovi