goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Moja ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W moim domu to zupa numer 1

Moja ogórkowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moja ogórkowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Moja ogórkowa
Jarzyny kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Gotujemy w bulionie. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki kiszone ścieramy na grubej tarce i podsmażamy na maśle. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy do zupy ogórki. Kosztujemy, dla zaostrzenia smaku dodajemy odrobinę ogórczanki. Zupę zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku.
Moja ogórkowa
Jarzyny gotujemy w bulionie do miękkości
Moja ogórkowa
Ziemnaiki okroimy w kostkę i dodajemy do zupy
Moja ogórkowa
Ogórki podsmażamy - są wówczas w zupie miękkie i mają konkretny smak

Tagi:

zioła ogórki