Sposób przygotowania:
Moja ogórkowa
Jarzyny kroimy w kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Gotujemy w bulionie. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Ogórki kiszone ścieramy na grubej tarce i podsmażamy na maśle. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy do zupy ogórki. Kosztujemy, dla zaostrzenia smaku dodajemy odrobinę ogórczanki. Zupę zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku.
![Moja ogórkowa Moja ogórkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ogorkowa-174503.jpg)
![Moja ogórkowa Moja ogórkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ogorkowa-174504.jpg)
![Moja ogórkowa Moja ogórkowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ogorkowa-174505.jpg)