djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Moja pomidorowa z ryżem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie wiem jak Wam, ale mnie bardzo smakuje. Prosta i smaczna.

Moja pomidorowa z ryżem

Składniki:

Moja pomidorowa z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Moja pomidorowa z ryżem
Do wywaru z kości należy wrzucić marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Kiedy warzywa będą stawały się miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i wsypujemy ryż. Gotujemy zupę jeszcze ok 20 min, do momentu kiedy ryż będzie miękki. Następnie doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką. Wszystko energicznie mieszamy, aby nie powstały gródki.

Tagi:

ryż pomidory