Sposób przygotowania:
Moja rolada gotowana z kurczaka
Kurczaka umyć i osuszyć, ostrym cienkim nożem do filetowania wyjąć wszystkie kości tak aby powstał jeden płat mięsa. Najlepiej rościąć wzdłóż piersi i wytrybować wszystkie kości. Całość mięsa doprawić przyprawą do kurczaka. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem mielonym oraz przyprawą do kurczka. Dodać do niego pokrojoną marchew w paski oraz paprykę zielona w kostke orza kukurydzę i wymieszać. Na płat mięsa rozłożyć masę mięsną mieloną na całą powierzchnie i zwinąć w roladę. Rozłożyć sobie na stole arkusz foli aluminiowej i położyć na nią rolade, ściśle ją zwinąć i wstawić do rondlą w którym na dnie leżą dwa małe talerzyki. Podlać wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 80 minut. Po wystudzeniu kroić plastry i wykożystać w zależności od potrzeby.