Sposób przygotowania:
Moja surówka wiosenna do obiadu
Kapustę umyć i dokładnie osuszyć. Kapustę poszatkować w cienkie piórka. Przełożyć do miski i delikatnie rękom rozdzielić warstwy kapusty. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski. Pomidory także umyć, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne. Pokroić pomidora także w drobną kostkę, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Czosnek drobniutko posiekać i dodać do reszty składników. Delikatnie wymieszać.Dressing: W małej miseczce wymieszać trzepaczką olej, z octem i solą i pieprzem. Dodać śmietanę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.Dressing wlać do miski z surówką i delikatnie wszystko delikatnie dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na pól godziny.
zbysiowa
monikaT83
MagdaMM
monikaT83