monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Moja surówka wiosenna do obiadu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jest taka pięknie kolorowa prawda?

Moja surówka wiosenna do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja surówka wiosenna do obiadu

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • ½ ogórka wężowego
  • 1,5 pomidora
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ czerwonej cebuli
  • Dressing:
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżki octu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Moja surówka wiosenna do obiadu
Kapustę umyć i dokładnie osuszyć. Kapustę poszatkować w cienkie piórka. Przełożyć do miski i delikatnie rękom rozdzielić warstwy kapusty. Ogórka umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski. Pomidory także umyć, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne. Pokroić pomidora także w drobną kostkę, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Czosnek drobniutko posiekać i dodać do reszty składników. Delikatnie wymieszać.Dressing: W małej miseczce wymieszać trzepaczką olej, z octem i solą i pieprzem. Dodać śmietanę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.Dressing wlać do miski z surówką i delikatnie wszystko delikatnie dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na pól godziny.
Moja surówka wiosenna do obiadu
kapustę pokroić w cienkie piórka,a ogórka w drobna kostkę
Moja surówka wiosenna do obiadu
Z pomidora wyciąć gniazda nasienne i dodać do miski
Moja surówka wiosenna do obiadu
Cebulę także pokroić w cienkie piórka
Moja surówka wiosenna do obiadu
Derssing- olej, ocet, przyprawy i smietanę dokładnie wymieszać