paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moja tarta z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

danie dla osób lubiących ryby w innej postaci niż tradycyjna.

moja tarta z łososiem

Składniki:

moja tarta z łososiem

 

Sposób przygotowania:

moja tarta z łososiem
Ziemniaki obieramy ze skóry i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości tak jak zawsze. Gdy są gotowe i ostygną kroimy je w plasterki. Łososia za pomocą widelca rozdrabniamy. Koper płuczemy i siekamy drobno. Jajka łączymy ze szczyptą soli i pieprzu a następnie roztrzepujemy. Łososia i ziemniaki przekładamy do jajek wszystko mieszamy dokładnie. Do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania przelewamy masę łososiową. Całość posypujemy koprem i pieczemy 20 min w 200C

Tagi:

jajko jajka tarta