Sposób przygotowania:
Moja zielona pasta :)
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
W tym samym czasie śmietanę przerzucamy z pojemniczka do jakiegoś większego naczynia. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do śmietany. Mieszamy. Obficie to solimy i pieprzymy. Salami kroimy w kostki, wrzucamy do śmietany. Wsypujemy również startą mozzarellę. Sos gotowy.
Gdy czas gotowania makaronu będzie już upływał, wrzucamy szpinak na suchą patelnię w celu jego rozmrożenia.
Gdy nam się wystarczająco rozmrozi, wlewamy nasz śmietanowy sos. To wszystko ma się dusić na wolnym ogniu przez kilka minut.
Na koniec ugotowany makaron łączymy z sosem.
Ewentualnie ozdobić startym serem mozzarella.
Smacznego. :)
W tym samym czasie śmietanę przerzucamy z pojemniczka do jakiegoś większego naczynia. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do śmietany. Mieszamy. Obficie to solimy i pieprzymy. Salami kroimy w kostki, wrzucamy do śmietany. Wsypujemy również startą mozzarellę. Sos gotowy.
Gdy czas gotowania makaronu będzie już upływał, wrzucamy szpinak na suchą patelnię w celu jego rozmrożenia.
Gdy nam się wystarczająco rozmrozi, wlewamy nasz śmietanowy sos. To wszystko ma się dusić na wolnym ogniu przez kilka minut.
Na koniec ugotowany makaron łączymy z sosem.
Ewentualnie ozdobić startym serem mozzarella.
Smacznego. :)