Sposób przygotowania:
Moja zimna płyta prawie po węgiersku.
Kupioną wędlinę pokroić krajalnicą na cienkie plasterki i zrolować
w tytki,kabanosy lub kiełbasę pokroić na średnie kawałki i rozłożyć
na półmisku,dodać równie pokrojoną pieczeń po węgiersku i ser
cheddar.Paprykę marynowaną wyjąć ze słoika i odsączyć tak sa-
-mo oliwki na sitku,po czym ułożyć obok wędlin i sera.Ostre papryczki położyć wzdłuż po dwóch stronach półmiska,a by okalały zawartość.Na koniec przybrać natką pietruszki w gałązk-
-ach.
w tytki,kabanosy lub kiełbasę pokroić na średnie kawałki i rozłożyć
na półmisku,dodać równie pokrojoną pieczeń po węgiersku i ser
cheddar.Paprykę marynowaną wyjąć ze słoika i odsączyć tak sa-
-mo oliwki na sitku,po czym ułożyć obok wędlin i sera.Ostre papryczki położyć wzdłuż po dwóch stronach półmiska,a by okalały zawartość.Na koniec przybrać natką pietruszki w gałązk-
-ach.