monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1335]

Moja zupa gulaszowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sycąca rozgrzewająca zupa gulaszowa w sam raz na jesienne dni, zapraszam:)

Moja zupa gulaszowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Moja zupa gulaszowa

 

  • 1 kg szynki bez kości
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • ½ papryczki chili
  • 2 cebule
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki koncentratu
  • Sól, pieprz do smaku
  • Chili w płatkach, ostra papryka mielona do smaku

 

Sposób przygotowania:

Moja zupa gulaszowa
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić kawałki mięsa. Podsmażyć. W między czasie pokroić cebule w małą kostkę. Dodać ją do garnka i smażyć dalej. Papryki umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać do garnka i ciągle razem smażyć. Obrane ząbki zetrzeć na drobnych oczkach a następnie rozetrzeć z łyżeczką soli. Dodać do garnka. Papryczkę chili pokroić drobno i dać do garnka. Wlać 3 litry wody i zagotować. Obrane ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Dodać do wrzącego wywaru. Gotować aż ziemniaki będę miękkie. Do miseczki wlać około 3 chochle wywaru i dodać mąkę oraz koncentrat, wymieszać. Dodać do zupy i ponownie zagotować i gotowe. Smacznego!
Moja zupa gulaszowa
mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju
Moja zupa gulaszowa
dodać pokrojone papryki i smażyć dalej