Sposób przygotowania:
Moja zupa pomidorowa
Do garnka wkładamy włoszczyznę i kość wieprzową i gotujemy wywar. Gdy już wszystko będzie miękkie odcedzamy i do takiego wywaru wlewamy sok pomidorowy ze słoiczka (lub z kartonu). Jednak zostawiamy trochę soku zo zahartowania zupy. Osobno na patelni podsmażamy cebulkę na oliwie i dodajemy pomidory z puszki. Wszystko na patelni ma się próżyć aż pomidory się rozpadną. Ja je na końcu i tak to zmiksowałam, by zupa miała gładką konsystencję. Pomidory z cebulką dodajemy do garnka. Na tej samej patelni hartujemy zupę. Wlewamy resztę soku pomidorowego ze słoika, dodajemy śmietanę, solimy i pieprzymy.Ja dodaję jeszcze szczyptę cukru i parę kropel oliwy, by zrównoważyć smaki. Wszystko dodajemy do zagotowanej zupy. Naprawdę uwierzcie, że jest pyszna, a jeszcze pyszniejsza z grubym makaronem własnej produkcji. Gorąco polecam!!!