Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 278]

Moja zupa wiosenna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Wiosenno - letnia pyszna zupa. Tak smakuje tylko z młodych warzyw!

Moja zupa wiosenna

Składniki:

Moja zupa wiosenna

 

  • Pęczek młodej marchewki
  • 1 pietruszka korzeniowa
  • 1 młody seler z natką
  • malutki kalafior lub kawałek większego
  • 3 duże ziemniaki
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 1 młody por
  • 1 mały pomidor
  • 1 mała kalarepka
  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • śmietana 18%
  • kucharek, pieprz mielony, cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Moja zupa wiosenna
Skrzydełka umyć i zagotować. Odszumować i włożyć starkowane na tarce jarzynowej: marchewkę, pietruszkę, selera (liście zachować) i kalarepkę. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Pora, kapustę, cebulkę ze szczypiorem posiekąć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie jarzyny włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Drobniutko pokroić koperek, natkę i najmłodsze listki z selera. Dodać do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!