ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Moje ciasto Raffaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto z kokosem i likierem. Jest bardzo łatwe w przygotowaniu i wszyscy go uwielbiają :)

Moje  ciasto Raffaello

Składniki:

Moje ciasto Raffaello

 

Sposób przygotowania:

Moje ciasto Raffaello
Ciasto: Pianę ubijamy z cukrem dodajemy żółtka, mąki wymieszane z proszkiem. Przekładamy do blaszki i pieczemy 20-25 min. Masa: W 1/4 szkl mleka roztrzepujemy żółtka i mąki. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, następnie dodajemy żółtyka i gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy i dodajemy stopniowo zimny budyń, kokos i likier. Na biszkopt wykładamy masę i posypujemy wiórkami kokosowymi.