Sposób przygotowania:
Moje ciasto z jabłkami
Jabłka dokładnie myjemy i kroimy w kostkę, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy na 2 godziny aż dadzą sok. Kiedy to nastąpi dusimy je w tym soku aż odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia. Roztapiamy palmę. W misce lub innym naczyniu zagniatamy ciasto z mąki cukru, jaj, żółtek, proszku do pieczenia oraz palmy. Ugniatamy tak długo aż skaładniki dokładnie się połączą. Ciasto dzielimy na mniejsze porcje i wkładamy do lodówki aż stężeje. Dkłądnie smarujemy blaszkę którą wysypujemy kaszą manną. Kiedy ciasto stężeje ścieramy ja na wiórki którymi wysypujemy dno i boki blaszki(część zostawiamy na posypanie góry). Na to wykłądamy jabłka i posypujemy drugą częścią ciasta. Pieczemy w 200 stopniach przez 55 minut włączając opcję pieczenia dół i górę.