Sposób przygotowania:
Moje gołąbki
Ugotować kapustę,zdjąć z niej listki,wyciąć tzw,głąby
Ugotować ryz na pół-miękko,
cebulkę podsmażyc,
Połączyc ryż z mięsem mielonym i cebulką,przyprawić solą i pieprzem.
Powstały farsz układac na kapustę zawijać,ułozyc w brytfannie lub na patelni,wlać trochę oleju i wody,i dusićpod przykryciem na małym ogniu około 40min,na koniec duszenia dodac koncentrat pomidorowy
jesli ktos lubi to dodac mąke i zrobic sosik
Ugotować ryz na pół-miękko,
cebulkę podsmażyc,
Połączyc ryż z mięsem mielonym i cebulką,przyprawić solą i pieprzem.
Powstały farsz układac na kapustę zawijać,ułozyc w brytfannie lub na patelni,wlać trochę oleju i wody,i dusićpod przykryciem na małym ogniu około 40min,na koniec duszenia dodac koncentrat pomidorowy
jesli ktos lubi to dodac mąke i zrobic sosik
amadeo