zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Moje gryczane kaszotto

  • 16
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Kasza super nadaje się do mięs w sosie.

Moje gryczane kaszotto Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Moje gryczane kaszotto

 

  • 1 szk ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szk konserwowego groszku
  • 1/2 szk marchewki konserwowej
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • płatki chili do smaku
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Moje gryczane kaszotto
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Groszek i marchewkę odsączyć z zalewy. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę po czym ją podsmażyć. Następnie wrzucić kaszę i dalej chwilkę smażyć a po chwili dodać marchew i groszek i doprawić. Całość smażyć jeszcze około minuty. Kaszotto podawać na gorąco np. do zrazów lub gulaszu mięsnego.
Moje gryczane kaszotto
wszystkie składniki podsmazyć na maśle ...