Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Moje mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje mielone,najprostsze na świecie dlatego najsmaczniejsze

Moje mielone

Składniki:

Moje mielone

 

  • około 1 kg mięsa mielonego
  • 1 czerstwa bułka z białego pieczywa
  • 2 jaja
  • 2 średnie cebule
  • sól
  • pieprz
  • woda mineralna gazowana
  • bułka tarta

 

 

Sposób przygotowania:

Moje mielone
Na początku moczymy czerstwą bułkę w wodzie,ewentualnie w mleku,tak by całkowicie rozmiękła.W naczyniu rozgniatamy mięso mielone,do którego dodajemy dwa jajka i całość wyrabiamy(najlepiej dłonią),potem dodajemy odsączoną bułkę,oraz pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulkę.Na koniec dolewamy 2-3 łyżki wody mineralnej,aby mięso było pulchniejsze.Całość dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety,czyli spłaszczone kulki.Obtaczamy każdą w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej.smażymy na brązowy kolor.