mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje obwarzanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne obwarzanki.Idealne do kawy czy herbaty.

Moje obwarzanki

Składniki:

Moje obwarzanki

 

Sposób przygotowania:

Moje obwarzanki
Na początku w misce utrzeć na pianę miękkie masło.Następnie dodać biały cukier, jajka, mleko i na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ze składników wyrobić na stolnicy na gładkie ciasto. Z ciasta wycinać i zwijać obwarzanki. Każdą obwarzankę smarować roztrzepanym jajkiem i układać na blaszce.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec obwarzanki na żółty kolor.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimne można powiązać sznureczkiem. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka