oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

moje pieczone udka drobiowe w chlebku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Udka jak udka ale jak podane?

moje pieczone udka drobiowe w chlebku

Składniki:

moje pieczone udka drobiowe w chlebku

 

  • 6 szt udka drobiowe
  • 1 szt chleb mały nie krojony
  • sól
  • przyprawa do drobiu
  • papryka mielona ostra
  • 2-3 łyżki oliwy
  • oliwki zielone lub czarne
  • pare szczypiorków

Sposób przygotowania:

moje pieczone udka drobiowe w chlebku
Udka z drobiu opłukać w zimnej bierzącej wodzie,osuszyc recznikiem papierowym.Natrzeć solą,przyprawą do drobiu,mieloną ostra paryką.Dodać oliwe i wymieszać , odstawić na 30 minut. Piekarnik nagrzać do 170 stopni.Wyłożyć udka na blachę i wstawić do pieca na 45 minut. Chleb cały nie krojony przekroić na pół po długości i wyciągnąć z niego miąsz jak z górnej częsci tak i zdolnej części.Upieczone udka uożyc po dwóch stronach dolnej części chlebka tak żeby troche wystawały poza chleb.Nakryć górną połową.Udekorować oliwką,szczypiorkiem,papryką konserwową.