paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje pierogi z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zamiast jagód świeżych można dodać mrożone

Moje pierogi z jagodami

Składniki:

Moje pierogi z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Moje pierogi z jagodami
Z mąki, jajka i szczypty soli z dodatkiem wody zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest już wyrobione rozwałkowujemy je dość cienko. Za pomocą szklanki z ciasta wycinamy krążki. Jagody dokładnie myjemy, odsączamy z nadmiaru wody. Na każdy z krążków ciasta nakładamy łyżeczkę jagód. Dokładnie zlepiamy brzegi. Gotowe pierogi gotujemy w wodzie lekko osolonej 5 min od momentu wypłynięcia na powierzchnie wody. Masło roztapiamy na patelni i polewamy nim ugotowane pierogi i posypujemy cukrem pudrem