Sposób przygotowania:
Moje pyszne chrupiące bułki
Na początku zasyp drożdże cukrem i poczekaj aż się rozpuszczą.
Następnie dolej wodę, sól i mąkę.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie wyjmij ciasto, połóż na oprószonym mąką blacie i jeszcze raz dokładnie wymieszaj podsypując w razie potrzeby mąką. (ciasto nie powinno się kleić).
Tak powstałe ciasto podziel na pół i z każdej połówki uformuj podłóżny walec o średnicy 2-3 cm, a następne pokrój go na kawałki o szerokości 8-10 cm każdy.
Tak powstałe kawałki ciasta układaj po 5-6 na wysmarowanej olejem blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz bułeczki przez około 20 minut. Po upieczeniu wyjmij bułki i zostaw do przestygnięcia.
Smacznego.
Następnie dolej wodę, sól i mąkę.
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie wyjmij ciasto, połóż na oprószonym mąką blacie i jeszcze raz dokładnie wymieszaj podsypując w razie potrzeby mąką. (ciasto nie powinno się kleić).
Tak powstałe ciasto podziel na pół i z każdej połówki uformuj podłóżny walec o średnicy 2-3 cm, a następne pokrój go na kawałki o szerokości 8-10 cm każdy.
Tak powstałe kawałki ciasta układaj po 5-6 na wysmarowanej olejem blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni i piecz bułeczki przez około 20 minut. Po upieczeniu wyjmij bułki i zostaw do przestygnięcia.
Smacznego.