paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje rurki z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste a tak zachwycające w wyglądzie

moje rurki z bitą śmietaną

Składniki:

moje rurki z bitą śmietaną

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego gotowego
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie śmietany fix
  • 2 łyżki cukru pudru
  • foremki do rurek stożkowe
  • masło

Sposób przygotowania:

moje rurki z bitą śmietaną
Ciasto rozwałkowujemy i tniemy na paski o 3 cm szerokości. Foremki delikatnie smarujemy masło i na każdą zawijamy dokładnie pasek ciasta. Ma on ściśle okrążać foremkę. Układamy foremki z ciastem pionowo na blaszce do pieczenia. Pieczemy je 20 min w 180C. W czasie pieczenia zrobimy nadzienie. Śmietanę 30% za pomocą miksera ubijamy, kolejno dodajemy do niej puder i fix. Całość dokładnie mieszamy. Gdy rurki będą upieczone i ostygną nabijamy je przygotowaną śmietaną.

Tagi:

ciasto