małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Moje tradycyjne mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne zawsze smakuja najlepiej.

Moje tradycyjne mielone

Składniki:

Moje tradycyjne mielone

 

 

Sposób przygotowania:

Moje tradycyjne mielone
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Kajzerkę chwilę wcześniej namaczamy w ciepłej wodzie, gdy rozmiętnie wyciągamy i odciskamy z wody. Z misem mieszamy bułkę z wody, jajko i cebulę. Doprawiamy powstałą masę pieprzem i solą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.