Sposób przygotowania:
Mazurek brzoskwiniowo-morelowy
Składniki na spód siekam, zawijam w folię i schładzam przez godzinę w lodówce, rozwałkowuję na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na brzeg mazurka siekam, dodaję mielone migdały i układam na brzegu mazurka tworząc rant. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C-200°C aż się lekko zrumieni. Upieczony wyjmuję Sok z brzoskwiń odlewam do rondelka, dodaję morele i podgrzewam, aż spęcznieją. Zdejmuję, miksuję na piure, ponownie podgrzewam, dodaję żelatynę i mieszam aż się rozpuści. Połówki brzoskwiń miksuję blenderem na mus. Mieszam z masą morelowa i wykładam na upieczonym spodzie. Polewę czekoladową rozpuszczam na parze, przekładam do rękawa cukierniczego i wyciska wzory oraz napisy. Całość odstawiam do zastygnięcia.
Dinah