luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Morska przekąska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pikantna wspaniala przekąska z ryby i krewetek

Morska przekąska

Składniki:

Morska przekąska

 

  • 1 filet ryby morskiej
  • 5-6 krewetek
  • 2-3 pieczarki
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • 2 szczypty czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oleju
  • kawałek marchewki ok 50 gr

Sposób przygotowania:

Morska przekąska
Rybę pokroić na małe kawałki, krewetki wrzucić na chwilę na wrzątek. Rozgrzać tłuszcz, wrzucić marchewkę, po chwili dodać rybę, krewetki, pieczarki pokrojone w plasterki i przyprawy oraz sos sojowy. Smażyć delikatnie mieszając ok 7 min. Podać z grzanką i sosem chili z limonką