evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Morszczuk muśnięty pietruszką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna i aromatyczna rybka-Polecam :-)

Morszczuk muśnięty pietruszką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Morszczuk muśnięty pietruszką

 

  • 3 tuszki morszczuka
  • garść drobno posiekanej natki pietruszki
  • sok wyciśnięty z 3 plastrów cytryny
  • sól morska,pieprz,przyprawa do ryb wg.uznania
  • masło do wysmarowania blaszki

Sposób przygotowania:

Morszczuk muśnięty pietruszką
Tuszki morszczuka rozmrażamy,myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Każdą porcję kroimy na pół wzdłuż ale nie do końca a następnie każdą porcję kroimy jeszcze na pół w poprzek. Kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy o raz posypujemy przyprawą do ryb z każdej strony i wewnątrz. Na wysmarowanej blaszce układamy ryby posypujemy pietruszką,nakrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe . . .Podajemy z ulubionymi dodatkami :-)
Morszczuk muśnięty pietruszką
Każdą porcję kroimy na pół wzdłuż ale nie do końca a następnie każdą porcję kroimy jeszcze na pół w poprzek. Kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy o raz posypujemy przyprawą do ryb z każdej strony i wewnątrz.
Morszczuk muśnięty pietruszką
Na wysmarowanej masłem blaszce układamy ryby posypujemy pietruszką,nakrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe . . .