Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

morszczuk w papilotach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

morszczuk w papilotach

Składniki:

morszczuk w papilotach

 

Sposób przygotowania:

morszczuk w papilotach
rybę rozmrażamy i osuszamy.każdy filet kładziemy na kawałku papieru do pieczenia lub folii aluminiowej wystarczajaco duzym by zawinąć rybę.na wierzchu morszczuka układamy pokrojone w bardzo drobne paseczki dymkę i pora po 3 bardzo cienkie plasterki cytryny oraz po łyżece masła.rybę skrapiamy sokiem z cytryny zawijamy w zgrabne dość szczelne paczuszki i wstawiamy na 20 min do piekarnika nagrzanego do 180 C.podczas pieczenia wydzielająca się para wydmie paczuszki.rybę możemy podawać bezpośrednio w ,,papilotach" lub delikatnie wyjąc ją na talerz.