Morszczuk zapiekany w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Morszczuk zapiekany w sosie jogurtowym

Składniki:

Morszczuk zapiekany w sosie jogurtowym

 

  • 3 szt mały filet z morszczuka,
  • 1 szklanka jogurt naturalny odtłuszczony,
  • 4 szt małe pieczarki,
  • 3 dkg zielona część pora,
  • 2 łyżki sok z cytryny,
  • przyprawa do ryb Prymat,
  • pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Morszczuk zapiekany w sosie jogurtowym
Najpierw filety przekroić na połowy. Pieczarki i pora pokroić w plasterki, wymieszać z jogurtem i przyprawami. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: sos, rybę, sos, rybę, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być sos. Naczynie przykryć, wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę na 175 stopni (z termoobiegiem) i zapiekać 35 minut. Zapiekankę wyjąć łyżką cedzakową (powstaje dość dużo "sosu").