Sposób przygotowania:
Mortadela z botwinką i serem feta
1 Kiełbasę pokroić w 1 cm plastry. W każdym zrobić kieszonkę.
2 Na patelni rozgrzać masło i przez około 30 sekund podsmażyć na nim posiekany czosnek, a następnie dodać posiekaną botwinę bez buraczków.
3 Doprawić pieprzem i odstawić i palnika , dodać pokrojony w kostkę ser feta.
4 Kieszonki kotleta napełnić farszem i obtoczyć je w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych.
5 Smażyć natłuszczu z dwóch stron.
2 Na patelni rozgrzać masło i przez około 30 sekund podsmażyć na nim posiekany czosnek, a następnie dodać posiekaną botwinę bez buraczków.
3 Doprawić pieprzem i odstawić i palnika , dodać pokrojony w kostkę ser feta.
4 Kieszonki kotleta napełnić farszem i obtoczyć je w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych.
5 Smażyć natłuszczu z dwóch stron.