IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Moskole czyli podhalańskie placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moskole czyli podhalańskie placuszki, które smakują wyśmienicie.

Moskole czyli podhalańskie placuszki

Składniki:

Moskole czyli podhalańskie placuszki

 

 

Sposób przygotowania:

Moskole czyli podhalańskie placuszki
Ziemniaki przepuścić przez maszynkę bądź praskę. Dodać do nich maślankę, jajka oraz mąkę. Doprawić do smaku i zagnieść ciasto. Ciasto zrolować i pokroić w plasterki. Każdy plasterek ciasta delikatnie rozpłaszczyć w dłoni, tworząc placuszki i obtoczyć je w bułce tartej, a następnie smażyć z obu stron na rumiano. Smacznego !!

Tagi:

jajko tarta jajka