Mostek cielęcy z grochem (Litwa)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oczyszczony i pokrajany mostek podrumienić szybko na maśle. Wyjąć i w tym samym maśle

Mostek cielęcy z grochem (Litwa)

Składniki:

Mostek cielęcy z grochem (Litwa)

 

  • 1 mostek cielęcy
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • 1/2 łyżki mąki
  • 2 szkl bulionu
  • trochę natki pietruszki i koperku
  • 3/4 l młodego grochu

Sposób przygotowania:

Mostek cielęcy z grochem (Litwa)
Oczyszczony i pokrajany mostek podrumienić szybko na maśle. Wyjąć i w tym samym maśle podrumienić mąkę, wlać 2 szkl bulionu lub wody, włożyć pietruszkę i koperek, szczyptę soli, podsmażoną ceilęcinę, młody groch i gotować do miękkości. Przed podaniem wyjąć włoszczyznę.

Tagi:

groch