Sposób przygotowania:
Mozaika
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku,następnie masę delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia,upiec,wystudzić. Masa1;składniki masło,cukier i żółtka zmiksować na gładką masę,połączyć z serkiem waniliowym,wyłożyć na biszkopt. Masa2;żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilość wody,zsiadłe mleko ubić z cukrem pudrem,dodać gęstniejącą żelatynę,dokładnie wymieszać,wylać na pierwszą masę. Masa3; Galaretki rozpuścić w 1\2litra wody,ostudzić.Masło dokładnie utrzeć z cukrem i żółtkami dodać zmielony twaróg,dokładnie połączyć,wlać tężejącą galaretkę,wymieszać mikserem,wylać na drugą masę. Masa4;galaretki rozpuścić w 1\2litra wody,ostudzić.Białka ubić z cukrem na sztywną,lśniącą pianę,dodać tężejące galaretki,wymieszać mikserem,wylać na 3masę.Całość można polać fantazyjnymi esami-floresami z polewy czekoladowej.Ciasto schładzamy w lodówce.