kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Mózg w pieczarkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki umyć, wykroić trzony, które następnie bardzo drobno posiekać.

Mózg w pieczarkach

Składniki:

Mózg w pieczarkach

 

Sposób przygotowania:

Mózg w pieczarkach
Pieczarki umyć, wykroić trzony, które następnie bardzo drobno posiekać. Wysmarować blachę masłem, ułożyć na niej kapelusze pieczarek wierzchem do dołu. Na rozgrzany na patelni tłuszcz włożyć posiekane korzenie pieczarek, podsmażyć, a następnie dodać posiekany mózg, mieszając smażyć. Przyprawić potrawę solą i pieprzem, zestawić z ognia, dodać zieleninę i jajko, wymieszać. Tak przygotowany mózg nałożyć do kapeluszy pieczarek, posypać zrumienioną tartą bułką i wstawić do upieczenia. Podawać potrawę gorącą, przybrane gałązkami zielonej pietruszki.

Tagi:

tarta