shimetsu

shimetsu

Szef Kuchni
[Przepisów: 47]

Mrówkowiec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Spróbujmy połączenia smaków maku z migdałowym.

Mrówkowiec

Składniki:

Mrówkowiec

 

  • 1 kostka margaryny
  • 6 jaj
  • szklanka cukru
  • 2 szkl. mąki
  • 3/4 szklanki maku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olejek migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Mrówkowiec
Utrzeć margarynę z cukrem, kolejno dodając po jednym jajku i porcjami mąkę. DO ostatniej porcji mąki dodać proszek dopieczenia, a na końcu ucierania olejek i suchy mak. Wlewamy ciasto do formy na babkę. Ciasto piecze się w dobrze nagrzanym piekarniku ok 60 min.

Tagi:

mak