lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiiny śmietankowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Starcza na 24 muffiny :) Smacznego

Muffiiny śmietankowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffiiny śmietankowe

 

  • 4szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki oleju
  • olejek śmietankowego

Sposób przygotowania:

Muffiiny śmietankowe
Wymieszać składniki suche, osobno czyli mąkę sodę  oraz sól. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Jajka ubić z cukrem dodać do nich oleji mleko . Łączymy składniki , miksujemy i dodajemy olejek śmietankowy. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości i pieczemy 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Muffiiny śmietankowe
Ciasto starcza na dwadzieścia cztery muffiny

Tagi:

jajko jajka