Sposób przygotowania:
Jagielnik z mango i Oreo
Ciastka mielimy na pył. Olej kokosowy podgrzewamy do rozpuszczenia.
Ciastka mieszamy z olejem, wykładamy nimi dno tortownicy i mocno dociskamy.
Chłodzimy w lodówce.
Kaszę jaglaną płuczemy, następnie przekładamy do garnka.
Zalewamy mlekiem roślinnym.
Gotujemy do miękkości.
W razie potrzeby, można jeszcze dolać wody.
Gotową kaszę słodzimy, i blendujemy.
Na ciasteczkowy spód wykładamy jeszcze ciepłą kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia.
Wodę podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w niej agar / żelatynę.
Gdy trochę ostygnie, dodajemy pulpę mango.
Na wystudzoną warstwę z kaszą, wylewamy mus mango, wkładamy do lodówki.
Do dekoracji użyłam kiwi, ciasteczka oreo i ananas liofilizowany.
Ciastka mieszamy z olejem, wykładamy nimi dno tortownicy i mocno dociskamy.
Chłodzimy w lodówce.
Kaszę jaglaną płuczemy, następnie przekładamy do garnka.
Zalewamy mlekiem roślinnym.
Gotujemy do miękkości.
W razie potrzeby, można jeszcze dolać wody.
Gotową kaszę słodzimy, i blendujemy.
Na ciasteczkowy spód wykładamy jeszcze ciepłą kaszę. Odstawiamy do wystygnięcia.
Wodę podgrzewamy z cukrem, rozpuszczamy w niej agar / żelatynę.
Gdy trochę ostygnie, dodajemy pulpę mango.
Na wystudzoną warstwę z kaszą, wylewamy mus mango, wkładamy do lodówki.
Do dekoracji użyłam kiwi, ciasteczka oreo i ananas liofilizowany.
robaczek