Sposób przygotowania:
Muffinki bez tłuszczu i jajek z borówkamiETAP 1:
W misce wymieszać obie mąki, proszek do pieczenia i sodę.
ETAP 2:
Do drugiej miski wlać maślankę i wymieszać ją dokładnie z cukrem brzozowym i stevią
ETAP 3:
Dodać borówki i delikatnie wymieszać. Następnie dodać suche składniki, 30 ml wody i wymieszać szybko ale delikatnie. Podzielić masę na 2 części.
ETAP 4:
Do jednej dodać kakao i resztę wody i szybko wymieszać . Do foremki na muffinki nałożyć łyżeczkę jasnego ciasta, następnie ciemnego.
ETAP 5:
A na górę na przemian tam gdzie był jasne, to ciemne ciasto a tam gdzie ciemne to jasne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 st i piec około 25-30 minut. Wyjąć, ostudzić i wyjąć z foremek. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem ale nie jest to konieczne.