Sposób przygotowania:
Muffinki brownie z jabłuszkiemETAP 1:
Mąkę przesiać z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Odłożyć na bok.
ETAP 2:
Czekoladę rozpuścić z margaryną ( można zrobić to w kąpieli wodnej-trwa dłużej, ale jest bezpieczniejsze lub bezpośrednio na ogniu w garnuszku, stale mieszając.
ETAP 3:
Odłożyć i ostudzić.
ETAP 4:
Jajka utrzeć z cukrem na puszysty krem, następnie stopniowo dodawać czekoladę z margaryną i dokładnie wymieszać
ETAP 5:
Na koniec dodać sypkie składniki i wymieszać łyżką szybko i niezbyt dokładnie.
ETAP 6:
Jabłko umyć, osuszyć. Pokroić w plastry ( razem z nasionami).
ETAP 7:
Ciasto przełożyć do foremek i wbić w środek po jednym plastrze jabłka. Piec w 200 st około 20-25 minut. Wyjąć i ostudzić. Smacznego!