Sposób przygotowania:
Wytrawne muffiny z oliwkami i szynką
Cebulę pokrój w drobną kostkę i usmaż do miękkości na łyżce oleju. Dodaj masło, aby się rozpuściło i odstaw z palnika do przestudzenia. Następnie dodaj musztardę, jajka, mleko i całość lekko roztrzep widelcem. Do miski przesiej mąkę z solą i proszkiem do pieczenia dodaj zawartość patelni i szybko wymieszaj tylko, aby składniki się połączyły. Oliwki i szynkę pokrój na mniejsze kawałki i wmieszaj do ciasta. Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami i napełnij je ciastem do ¾ wysokości. Wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika i piecz 25 minut. Wyjęte z piekarnika muffinki zostaw w formie jeszcze 5 minut, a następnie wystudź na kratce kuchennej.


Sarenka
edytaha
Weronka
mali.na
kołczu
anemon
Luśka
anemon
Proszę bardzo, napisz jak Ci smakowały.