Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Muffinki jagodowe Bernadetty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie muffinki z jagodami

Muffinki jagodowe Bernadetty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinki jagodowe Bernadetty

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 średnie jaja,
  • 1 szklanka jagód

Sposób przygotowania:

Muffinki jagodowe Bernadetty
Mąki mieszamy z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia. Olej dokładnie miksujemy z jajkami i mlekiem. Zmiksowane składniki dodajemy do sypkich i mieszamy łyżką- tak, by pozostały małe grudki. Dodajemy do ciasta jagody, mieszamy. Przygotowane ciasto wlewamy do papilotek na muffinki, ułożonych w blaszce,pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.Użyłam jagód mrożonych, ale oczywiście jeśli macie teraz świeże :), to możecie z nimi zrobić:)
Muffinki jagodowe Bernadetty
Mąki mieszamy z cukrem, sodą i proszkiem do pieczenia.
Muffinki jagodowe Bernadetty
Olej dokładnie miksujemy z jajkami i mlekiem. Zmiksowane składniki dodajemy do sypkich