agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na muffinki

Muffinki o korzennym smaku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Muffinki są rewelacyjne i pięknie pachną są idealne na każdą okazję

Muffinki o korzennym smaku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffinki o korzennym smaku

 

  • likier kawowy 1/2 kieliszka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier 1/2 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • flamastry dekoracyjne 3 opak
  • przyprawa do piernika 0,5 opak
  • mąka 2,5 szklanki
  • jajka 3 szt
  • olej 1/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Muffinki o korzennym smaku
Przygotować wszystkie potrzebne składniki, które są niezbędne do wypieku muffin. Mąkę przesiać na drobnym sicie, sparzyć wrzątkiem jajka, następnie wbić jajka, wlać olej, dodać przyprawę do piekarnika, wlać likier kawowy, który doda wspaniałego aromatu, dodać proszek do pieczenia, cukier wsypać i szczyptę soli, zmiksować na jednolitą masę. Porcjować uzyskane ciasto do papilotek, lub do foremek, wstawić do pieczenia do gorącego piekarnika do temp. 180 stopni C na około 30 minut. Wyjąć muffinki i ostudzić je a następnie dekorować flamastrami dekoracyjnymi, można je po prostu posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną polewą lub lukrem.
Muffinki o korzennym smaku
Etap 2