Sposób przygotowania:
Muffinki o smaku gorzkiej czekolady
Do miski wbić jajko, dodać mąkę, kakao, cukier, cukier waniliowy, jogurt lub śmietanę (można też pół na pół), olej, sodę i proszek do pieczenia. Krótko zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta. Wlać do 12 papierowych papilotek umieszczonych w metalowej formie do pieczenia muffinek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 20 minut. Ostudzić.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, ostudzić.
Śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem. Cały czas miksując wlać czekoladę. Łyżką wyłożyć na wierzch ostudzonych muffinek. Wierzch posypać startą czekoladą i udekorować truskawkami.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, ostudzić.
Śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem. Cały czas miksując wlać czekoladę. Łyżką wyłożyć na wierzch ostudzonych muffinek. Wierzch posypać startą czekoladą i udekorować truskawkami.