Sposób przygotowania:
Muffinki piernikowe
W rondelku rozpuszczamy 125 g margaryny Kasia, studzimy, dodajemy 250 g jogurtu naturalnego, wbijamy 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubijamy składniki. Granolę, lekko rozdrabniamy. Wszystkie suche składniki: granolę, mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy, cukier waniliowy, kakao, przyprawę do piernika mieszamy dokładnie w metalowej misce, mokre składniki z rondelka przelewamy do suchych, mieszamy niezbyt długo, gdyż muffinki tego nie lubią i nakładamy do papilotek do 1/2 wysokości, układamy po 3 sztuki suszonej żurawiny, przykrywamy je pozostałym ciastem, posypujemy słupkami migdałów. Pieczemy ok 25-30 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C. Ostudzone muffinki wykładamy na podłużny talerz, ja dodatkowo posypałam je cukrem pudrem.
edytaha
lalunia