kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Muffinki przełożone powidłami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffinki przełożone powidłami, muffinki przełożone powidłami

Muffinki przełożone powidłami

Składniki:

Muffinki przełożone powidłami

 

  • pół szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ok. 6 łyżeczek powideł

Sposób przygotowania:

Muffinki przełożone powidłami
W osobnych naczyniach dokładnie wymieszać ze sobą składniki mokre i składniki suche. Następnie wymieszać je ze sobą drewnianą łyżką. Foremki natłuścić. Ułożyć w nich warstwowo: ciasto, powidła i ciasto.Piec w temp. 200 st. C przez 25 minut.