Sposób przygotowania:
Muffinki z bananem, sezamem i bitą śmietaną
1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrami na puszystą masę, wlewamy olej i chwilę miksujemy, wsypujemy sypkie składniki i wlewamy mleko i ponownie dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy banana pokrojonego w kostkę i mieszamy łyżką.
2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczenie: Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone muffinki dokładnie studzimy.
4. Dekoracja: Śmietankę ,,Śnieżkę'' ubijamy na puszystość z zimnym mlekiem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką i wyciskamy rozetki. Na koniec posypujemy cukrową posypką.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Można z bitą śmietaną schłodzić w lodówce.
2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczenie: Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone muffinki dokładnie studzimy.
4. Dekoracja: Śmietankę ,,Śnieżkę'' ubijamy na puszystość z zimnym mlekiem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką i wyciskamy rozetki. Na koniec posypujemy cukrową posypką.
5. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Można z bitą śmietaną schłodzić w lodówce.