Sposób przygotowania:
Muffinki z budyniem czekoladowym
Wypełnienie: W 1/2 szklanki zimnego mleka rozpuszczamy budyń z cukrem. Resztę mleka doprowadzamy do zagotowania w rondelku. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy na niewielkim ogniu do otrzymania gęstego budyniu, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Ciasto: W jednej misce mieszamy suche składniki (mąkę, proszek, sodę, cukier, cukier waniliowy), a w drugiej mokre składniki (olej, jajko i mleko). Zawartość obydwu misek łączymy razem, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. W formie na muffinki rozkładamy papierowe papilotki, nakładamy do nich połowę masy, następnie wykładamy 2 łyżeczki zimnego budyniu i przykrywamy pozostałą masą. Blachę wstawiamy do nagrzanego do 180*C pieca i pieczemy ok. 20 - 25 minut. Po ostudzeniu ozdabiamy babeczki polewą czekoladową.