Sposób przygotowania:
Mini serniczki z rodzynkami i cukrem pud
Do miseczki wlać wodę,dodać aromat pomarańczowy i wrzucić rodzynki. Pozostawić na około 20-25 minut aby nasiąkły. Następnie odcedzić. Masło roztopić i ostudzić. Do miski przełożyć ser i odrobinę rozkruszyć go widelcem. Dodać cukier i cukier waniliowy. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka dodać do sera. Wsypać proszek budyniowy. Stopniowo wlewać masło i utrzeć wszystko na gładką masę ( mikser ustawić na najwyższe obroty i mocno trzymać ponieważ "ucieka" na boki). Dodać startą skórkę i dokończyć ucieranie. Białka ubić na sztywno z solą. Ubitą pianę podzielić na 2 porcje i na przemian z rodzynkami dodawać do masy serowej i delikatnie mieszać. Na koniec dodać kandyzowana skórkę z cytryny. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Do foremek na muffinki nakładać po około 1,5 łyżki masy serowej. Piec serniczki aż góra ładnie zbrązowieje około 45 minut ( po 20 minutach zmniejszyłam temperaturę do 180 st). Ostudzić,wyjąć z foremek i posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego!