Sposób przygotowania:
Muffinki z dodatkiem słonej czekolady
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st.C. Przy pomocy miksera utrzeć masło z cukrem. Ucierając dodawać po jednym jajku i jogurt. Do masy jajecznej wsypywać stopniowo przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą Wymieszać do połączenia sie składników. Gotowym ciastem napełnić foremki muffinkowe/ użyłam silikonowych/ do ok. połowy wysokości. W środek każdej babeczki włożyć kostkę/ lub więcej/ czekolady. Piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wyjąć z foremek i wystudzić.
julcia12437
monikaT83
cris
Moją kupiłam we Włoszech,ale czytałam artykuł/na "Gotujmy"/ w Manufakturze czekolady" i chyba była tam wzmianka o czekoladzie z "kwiatem soli". Myslę,że nie produkuje się jej jeszcze masowo, na skalę przemysłową ,ale okazjonalnie metodą tradycyjną również w naszym kraju.
monikaT83
jaNina
cris
....czekolada nie jest słona,ma tylko delikatny słonawy, posmak.....
jaNina
Podrzuć jedną to posmakuję :)
cris
Zużyłam do tych babek /żeby mnie nie kusiła więcej/ a goście wyjedli wszystko! Może znowu ktoś mi sprezentuje...............to podrzucę!