Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkiem i makiem
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę dodajemy rodzynki.
Do miski wsypujemy mąkę ,mak ,płatki jaglane, cukier, proszek i sodę wymieszać.
Do drugiej miski wlewamy olej kokosowy, maślankę i wbijamy jajka mieszamy ręcznie.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki i dodajemy jabłka i rodzynki.
Mieszamy krótko tak niedbale .
Ciastem napełniamy przygotowane foremki mi wyszło 8 babeczek.
Na górę każdej babeczki sypiemy płatki jaglane.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!
Do miski wsypujemy mąkę ,mak ,płatki jaglane, cukier, proszek i sodę wymieszać.
Do drugiej miski wlewamy olej kokosowy, maślankę i wbijamy jajka mieszamy ręcznie.
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki i dodajemy jabłka i rodzynki.
Mieszamy krótko tak niedbale .
Ciastem napełniamy przygotowane foremki mi wyszło 8 babeczek.
Na górę każdej babeczki sypiemy płatki jaglane.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!
Bo
gosia56
Bardzo dziekuję Bozenko masz rację ;)
gusia1000