Sposób przygotowania:
Muffinki z kremem jeżynowym
W naczyniu wymieszać suche składniki - mąka, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu umieścić mokre składniki - jajka, olej i mleko. Zmiksować mikserem, wlać do suchych składników. Całość wymieszać łyżką na jednolitą konsystencję. Formę do muffinek na 12 sztuk wyłożyć papilotkami i rozlać ciasto. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić. Krem jeżynowy: jeżyny zasypać cukrem i na wolnym ogniu gotować do momentu uzyskania gęstego syropu około 150 ml. Przelać przez sitko i powstały syrop schłodzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Ubijać i wlewać porcjami zimny syrop jeżynowy. Na końcu wsypać śmietan fix, zmiksować i schłodzić około 20 minut w lodówce. Schłodzonym kremem udekorować babeczki i dowolnie ozdobić.
jaNina
Mniam1
alaaa
monikaT83
barbara11561